Nieuws

IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, past de naam van de groep en haar merkidentiteit aan naar RUBIX.

Lees verder »

Nieuwe productontwikkelingen bij Bahr Modultechnik

Geplaatst: 17-05-2018

De nieuwe ELZ60W is een nieuwe variant in de ELZ-serie die voorzien is van een rechthoekig buisprofiel 120x60 in plaats van de standaard 60x60. Dit profiel zorgt voor extra stijfheid, waardoor deze geschikt voor een langere overspanning met minder doorbuiging en hoge stabiliteit. Daarnaast is het in specifieke situaties mogelijk om deze module als onderdeel van de constructie toe te passen. Hiermee bespaart u op constructiedelen. De maximale module lengte van 1 profiel is 6.000mm. Door profielen te koppelen kunnen ook langere lengtes gerealiseerd worden.

Lees verder »

Lineaire toepassing voor geautomatiseerde boorlijn

Geplaatst: 08-05-2018

Samen met onze klant ontwierpen wij de lineaire oplossing voor een boorlijn, waarbij stalen constructieprofielen seriematig en volledig geautomatiseerd worden voorzien van boorgaten. Het systeem is bij uitstek geschikt voor een high mix low volume bewerking van constructieprofielen.

Lees verder »

Nieuwe dubbele buisverstellingen en klemelementen in RVS

Geplaatst: 08-05-2018

Stamhuis Lineairtechniek levert al sinds jaren de enkele en dubbele buisverstellingen van Inocon. Bij de dubbele buisverstelling bevindt de trapeziumspindel zich in het midden tussen de buizen. Standaard is deze buisverstelling niet voorzien van een afscherming. Daarom ontwikkelde Inocon met “een” combinatie van bestaande mogelijkheden en dubbele buisverstelling, waarbij de spindel wél meteen afgeschermd is.

Lees verder »

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering en robotica

Geplaatst: 07-05-2018

Op 6 en 7 juni staat MCA samen met Stamhuis Lineairtechniek op de beurs Vision, Robotics, Mechatronics die plaats vindt in het NH conference centre Koningshof te Veldhoven. Hier tonen onze Sales Engineers diverse toepassingen met de HC10 cobots en XYZ-positioneersystemen.

Lees verder »

BT Brammer nieuwe naam van combi Biesheuvel Techniek – Brammer B.V.

Geplaatst: 15-03-2018

Biesheuvel Techniek en Brammer B.V. gaan samen verder onder de nieuwe naam BT Brammer.

Lees verder »

Slimme oplossingen voor een snel resultaat. Onze product engineers helpen u graag.

Geplaatst: 06-11-2017

In onze laatste nieuwsbrief attendeerden wij u al op ons team Product Engineers. Zij zijn er voor u, zodat u snel door kunt met uw opzet. In deze tijd waar levertijden wereldwijd oplopen, is er aan deze kant van uw project dus tijd te winnen.

Lees verder »

Winkel combirollen: Sterk programma, ook in RVS!

Geplaatst: 06-11-2017

De firma Winkel GmbH is met ruim 35 jaar kennis en ervaring, marktleider en een toonaangevend producent en machinebouwer op het gebied van hefmastprofielen, combirollen en speciaal machines. De combirolgeleiding kenmerkt zich door zijn brede inzetbaarheid in vele industrieën, m.n. daar waar hoge belastingen verplaatst moeten worden en een nauwkeurigheid van ±0,5 - 1 mm voldoende is.

Lees verder »

Lege magazijnen? Vraag Stamhuis Lineairtechniek.

Geplaatst: 03-11-2017

De industrie is sterk in beweging en de behoefte aan machinecomponenten is groot, zo ook in lineairtechniek.

Lees verder »

Corrosiebestendige spindelhefelementen voor extreme omstandigheden

Geplaatst: 03-11-2017

Nozag introduceert een nieuwe serie corrosiebestendige spindelhefkasten voor extreme omstandigheden en zijn hierdoor toepasbaar voor omgevingen waar reiniging met water en de meeste reinigingsmiddelen toegepast wordt. De behuizing, montageflens en deksels zijn vervaardigd uit aluminium-brons CuAL10Fe5Ni5 materiaal. De assen, spindels en interne componenten zijn van roestvast staal.

Lees verder »

Samenvoeging Biesheuvel Techniek en Brammer is een feit

Geplaatst: 19-09-2017

Op 18 september jongstleden zijn Biesheuvel Techniek en de Nederlandse activiteiten van Brammer samengevoegd. Onder de vleugels van ons beider ‘moeder’, IPH BRAMMER, gaan wij alles op alles zetten om de dienstverlening aan onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen.

Lees verder »

Advent International signs a deal to acquire IPH from PAI Partners

Geplaatst: 15-06-2017

Advent International signs a deal to acquire IPH from PAI Partners

Lees verder »

Stamhuis Lineairtechniek houdt openbaar vervoer in beweging

Geplaatst: 29-05-2017

Voor het onderhoud van transportvoertuigen heeft onze klant samen met de engineers van Stamhuis Lineairtechniek hefsystemen in meerdere handlingstations ontwikkeld. In deze opdracht is het weer gelukt om een totaaloplossing te realiseren welke is voorzien van meer dan 100 speciaal ontworpen Nozag spindelhefkasten gecombineerd met ruim 60 haakse tandwielkasten gekoppeld middels aluminium tussenassen en askoppelingen.

Lees verder »

Het snelste advies voor de beste machinebouwers

Geplaatst: 29-05-2017

De afgelopen 10 jaar heeft Stamhuis Lineairtechniek zich steeds verder ontwikkeld als een volwaardig ondersteunend technische partner voor de Nederlandse machinebouw. Zo werd er geïnvesteerd in een Linear QuickCenter in Twello. Dat dit een succes is, bleek uit het feit dat er binnen afzienbare tijd een uitbreiding van dit QuickCenter noodzakelijk was.

Lees verder »

Wij bouwen uw 3D printer op maat

Geplaatst: 29-05-2017

Bahr, onze fabrikant van lineaire modules en XYZ-systemen, heeft een modulaire 3D printer ontworpen die eenvoudig in iedere gewenste afmeting gebouwd kan worden.

Lees verder »

MCA officieel distributeur Vipa Controls in Nederland

Geplaatst: 14-02-2017

Per 1 maart 2017 wordt MCA Motion Control Automation de officiële distributeur van alle VIPA Controls producten in Nederland. Door deze stap kan MCA het volledige productgamma van YASKAWA/VIPA leveren en ondersteunen. Dat betekent Robotica, Drives&Motion en ook Controls.

Lees verder »

Lifgo® 5 serie Leantechnik

Geplaatst: 14-02-2017

Met de Lifgo® 5 serie biedt het Duitse Leantechnik AG uit Oberhausen tandheugelaandrijvingen die hoog belastbaar zijn én een hoge levensduur kennen. Verschillende uitvoeringen, elk geschikt voor een specifieke toepassingsgebied. De variant Lifgo® - Doppel onderscheidt zich in het grijpen, centreren en inklemmen van producten.

Lees verder »

Elektrocilinders S+R

Geplaatst: 14-02-2017

Fabrikant S+R is producent en leverancier van elektrocilinders voor een breed toepassingsgebied in de industrie en productie en proces omgevingen. De S+R elektrocilinders zijn geschikt voor heffen, bewegen en positioneren van lasten vanaf ca. 3kN t/m 50kN tot een slag van maximaal ca. 3000 mm.

Lees verder »

Uitbreiding team Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij ons team flink uit kunnen breiden. We hebben drie nieuwe medewerkers en Rowdy is intern op een andere functie gekomen.

Lees verder »

RapidPro 2017

Geplaatst: 24-01-2017

RapidPro is uitgegroeid tot de belangrijkste beurs in de Benelux rondom prototyping, (low volume) productie en productontwikkeling. Een belangrijke prototyping/productie techniek op RapidPro is 3D-printing. Maar ook allerlei andere technieken zijn uitgebreid vertegenwoordigd. Op RapidPro vindt men de hele keten van idee tot product.

Lees verder »

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen

Geplaatst: 29-08-2016

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen is te herkennen aan het uitbreken van metaaldeeltjes uit de loopbanen. Deze deeltjes komen in de loopwagen tussen de kogels en zorgen ervoor dat de kogels niet meer soepel door de loopbanen lopen. Hierdoor blokkeren de kogels. Dit is te herkennen aan de loopwagens: de kogels worden door de eindkappen naar buiten gedrukt.

Lees verder »

Mogelijkheden met WINKEL Combirollen

Geplaatst: 29-08-2016

Winkel is producent en leverancier van “combirollen-geleidingen”. Met het breede leveringsprogramma biedt het de engineer een optimale keuze op het gebied van materiaal van de profielen met het type combirol. Dit type geleiding gaat van eenvoudige en lichte machinebouw toepassingen tot zware handling toepassingen in de offshore.

Lees verder »

De Lock oplossing

Geplaatst: 09-10-2015

Van een klein ambachtelijk bedrijfje heeft Lock zich ontwikkeld tot marktleider in aandrijftechniek voor natuurlijke luchting en scherming in de glastuinbouw. Ook in andere industrieën heeft Lock in het buiten- en binnenland trouwe klanten, die hun verstel- en hefproblemen met behulp van producten van Lock oplossen. Sinds tientallen jaren is Lock trendsetter in de aandrijftechniek voor de glastuinbouw en in de Duitstalige landen absolute marktleider. Een specialiteit is het bedienen van ventilatie-elementen in glasgevels en gebouwen, van wintertuinen tot tentoonstellingsgebouwen. Voor diverse bouwprojecten ontwikkelde Lock buitengewone oplossingen.

Lees verder »

Welke robot kies ik

Geplaatst: 09-10-2015

De keuze van een robot is afhankelijk van een aantal factoren. In dit overzicht ziet u de belangrijkste eigenschappen per type.

Lees verder »

WIJ ZIJN TROTS!!!

Geplaatst: 16-07-2015

Voor de 4e keer op rij is Stamhuis Lineairtechniek B.V. de beste distributeur voor Bahr in Europa. Alexander Stamhuis ontving afgelopen week dan ook voor de 4e keer persoonlijk deze Award van dhr. Frank Bahr.

Lees verder »

KS TANDRIEMSYSTEMEN

Geplaatst: 05-06-2015

Voor de OEM markt ontwikkelt en compleet nieuw zijn de KS Tandriemsystemen van Stamhuis Lineairtechniek. De techniek is gebaseerd op de vertrouwde kogelbussen geleiding in combinatie met een tandriemaandrijving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige HTD-tandriemen met staalinlage. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor verstellingen in machines met zeer korte omsteltijden en hoge repeteer nauwkeurigheid.

Lees verder »

LINEAIRE ROBOT

Geplaatst: 05-06-2015

Het toepassen van knikarm robots bij productie-automatisering wordt de laatste jaren veel toegepast. Flexibel produceren met hogere productiecapaciteit als uitgangspunt. Een bijkomend argument is een kwaliteits verbetering tijdens de productie.

Lees verder »