Nieuws

Interview met product engineer Marco Vreeke

Geplaatst: 05-04-2021

50 jaar geworden én 12,5 jaar in dienst. Velen zullen je de afgelopen jaren al eens gesproken hebben, maar vertel: Hoe kwam je destijds bij Stamhuis Lineairtechniek terecht?

Lees verder »

Robotproject Winterwarm

Geplaatst: 05-04-2021

MCA ontwikkelde en produceerde voor de hoog rendement luchtverwarmers van Winterwarm een volledig automatische cel voor de productie van de gepatenteerde warmtewisselaars, het binnenwerk van de luchtverwarmer.

Lees verder »

MCA heeft extra voorraad voor u ingekocht

Geplaatst: 05-04-2021

U zult net als ons ervaren dat de levertijd van onder meer industriële producten momenteel snel toeneemt. Debet hieraan zijn het tekort aan grondstoffen en elektronische componenten, een snel herstellende economie van o.a. China, overzeese logistieke problemen en de hoge belasting op ons Europese distributienetwerk. Daarnaast zorgt ook de Brexit voor enige vertraging.

Lees verder »

Corrosiebestendige geleidingen en spindels

Geplaatst: 05-04-2021

Het overgrote deel van onze profielrailgeleidingen en kogelomloopspindels is vervaardigd van gehard staal. Voor corrosiebestendige toepassingen zijn er eveneens RVS-varianten verkrijgbaar. Deze zien er zeer gelikt uit en zijn geschikt voor vrijwel elke vochtige omgeving. Echter kennen RVS-geleidingen en -spindels ook het nadeel dat ze ca. 30% minder zwaar belastbaar zijn en de prijs aanzienlijk hoger kan liggen.

Lees verder »

Tijd en kosten besparen met de MCA software standaard

Geplaatst: 05-04-2021

Heeft u ook altijd een te kort aan tijd in de grote hoeveelheid variërende projecten? Om doorlooptijden te verkorten in de grote mate van variërende projecten, heeft MCA een eigen programmeer standaard opgezet op basis van de S88 standaard.

Lees verder »

Maak kennis met onze Robotize AGV-oplossingen

Geplaatst: 05-04-2021

MCA linear motion robotics is sinds kort system integrator van Robotize(Dk) GoPal AMR systemen. Het GoPal AMR systeem is een volledig geïntegreerd en goedgekeurd robot systeem voor veilige automatisering van pallettransport in fabrieken en magazijnen. Deze systemen bestaan uit verschillende modellen robots met laadvermogens van 400 tot 1200kg en zijn geschikt voor het transporteren van euro en/of block pallets.

Lees verder »

Motorreductoren van Bonfiglioli

Geplaatst: 02-04-2021

Rubix is dé Europese distributiepartner van Bonfiglioli. Als productspecialist in aandrijftechniek bedient MCA linear motion robotics de Benelux markt en zijn wij dus uw aanspreekpartner voor alle vragen en behoeftes ten aanzien van elektromotoren, tandwielkasten, motorreductoren en wormwielaandrijvingen.

Lees verder »

Vanaf 1 juli elektromotoren tenminste IE3 (vanaf 0,75kW)

Geplaatst: 01-04-2021

Om de toename van het wereldwijde energieverbruik en de bijbehorende toename van emissies te beperken, worden er strengere regelgeving doorgevoerd om de energiebehoefte te reduceren.

Lees verder »

Oplossingen voor verpakkingsmachines

Geplaatst: 30-11-2020

De technologie in verpakkingsmachines ontwikkelt zich razendsnel. Flexibiliteit, duurzaamheid en reshoring zijn belangrijke thema’s en stellen hoge eisen aan de verpakkingsmachines die u ontwerpt en produceert.

Lees verder »

Kogelomloopspindel vs Planetaire rollenomloopspindel

Geplaatst: 30-11-2020

In de recent gelanceerde vernieuwde Kugelberger catalogus presenteert MCA een prachtig programma met standaard kogelomloop- en trapeziumspindels. Uiteraard zijn er buiten deze standaarden nog vele variaties en mogelijkheden waarmee MCA uw toepassing kan ondersteunen.

Lees verder »

PROJECT: “HORSE” Thomas Regout International B.V.

Geplaatst: 30-11-2020

Thomas Regout International B.V. is een Nederlands bedrijf gevestigd in Maastricht. Leverancier van een breed scala aan telescopische geleiders.

Lees verder »

Uw oude frequentieregelaars zijn veel geld waard!

Geplaatst: 30-11-2020

Om het voor u extra aantrekkelijk te maken biedt MCA u 30% korting bij aanschaf van nieuwe YASKAWA frequentieregelaars, wanneer u uw bestaande frequentieregelaars inruilt.

Lees verder »

Corrosiebestendige aandrijvingen en spindelhefsystemen

Geplaatst: 26-11-2020

Hefbewegingen brengen de nodige risico’s met zich mee, waarbij diverse factoren invloed kunnen hebben op een juiste werking van het hefsysteem. Zo heeft o.a. de omgeving waar een spindelhefkast wordt toegepast grote invloed op de te leveren prestaties.

Lees verder »

Micro PLC - 7” smartpanel - Speed7 Studio tijdelijk voor € 495

Geplaatst: 24-11-2020

Deze Package deal, nu tijdelijk voor € 495,- netto excl. BTW, (Normaal € 1.236,- bruto, excl.)

Lees verder »

Grote keuze motoren in AC en DC.

Geplaatst: 29-09-2020

MCA is uw partner als u op zoek bent naar aandrijvingen. Denk daarbij aan motoren en reductoren in een grote verscheidenheid aan uitvoeringsvormen.

Lees verder »

MCA investeert in verduurzaming

Geplaatst: 29-09-2020

Door een klant zijn we benaderd om mee te werken aan de ontwikkeling van een innovatief besturingssysteem bedoeld voor nieuw type windmolen. Het eerste resultaat is een 10 mater lange besturingskast voor een testopstelling. Dit prototype wordt eind dit jaar langs de Nederlandse kust in bedrijf gesteld en zal een jaar blijven operationeel zijn voor test en onderzoek.

Lees verder »

MCA officieel Yaskawa robot service partner!

Geplaatst: 29-09-2020

MCA linear motion robotics is nu dé gecertificeerde Yaskawa robotics servicepartner voor Nederland. Wij nemen alle zorg van uw robots over en voeren onder andere periodiek en preventief onderhoud uit. Door een landelijk netwerk van vestigingen zit MCA altijd bij u in de buurt.

Lees verder »

De meest complete productcatalogus voor trapezium- en kogelomloopspindels

Geplaatst: 29-09-2020

Met het vernieuwde leveringsprogramma Kugelberger trapezuimspindels en kogelomloopspindels bieden wij u als machinebouwer en maakindustrie een oplossing voor elke gewenste spindelaandrijving. In de nieuwe catalogus vindt u alle standaard kogelomloopspindels, trapeziumspindels, lageringen en toebehoren in een overzichtelijke catalogus.

Lees verder »

NIEUW: Lineaire Tandriemmodule voor hoge snelheden

Geplaatst: 17-07-2020

Bahr heeft een hoog dynamische lineairsysteem gerealiseerd in samenwerking met Yaskawa.

Lees verder »

Sytse's afstudeerproject Democel

Geplaatst: 17-07-2020

Eind vorig jaar kwamen wij via een stagiaire van ons in contact met Sytse de Vries. 3e jaars student van Saxion HBO-opleiding Mechatronica. Zijn opdracht was het vinden van een 20 weken stage bij een industrieel bedrijf, waarbij hij zijn opgedane kennis van aandrijftechniek en besturingstechniek praktisch kon toepassen in een concrete applicatie.

Lees verder »

Kastenbouw

Geplaatst: 17-07-2020

Begin dit jaar werd gestart met een nieuw project voor een nieuwe klant. Het project bestond uit 3 delen:

Lees verder »

PROJECT: Automatisch laden CNC machine

Geplaatst: 17-07-2020

In 2015 werd MCA onderdeel van RUBIX. Om de drives, motion en controls kennis van MCA te verbreden op het gebied van lineairtechniek, robotica en services werden niet veel later de bedrijven Stamhuis lineairtechniek, Huppertz Technical Services en Beuk Engineering overgenomen. In 2019 voegden wij dit alles samen tot MCA linear motion robotics.

Lees verder »

Aandrijvingen voor de voedingsmiddelen industrie.

Geplaatst: 17-07-2020

De almaar hoger wordende eisen op het gebied van hygiëne doen zich met name gelden in de voedingsmiddelen industrie. Diverse incidenten tonen aan dat hier ook een noodzaak ligt om de juiste producten te selecteren welke geschikt zijn voor deze toepassingen.

Lees verder »

Groot onderhoud aan de frequentieregelaars van Sibelco

Geplaatst: 17-07-2020

Al vele jaren voeren wij periodiek onderhoud uit aan met name Yaskawa frequentieregelaars. Dit onderhoud wordt door onze klanten omschreven als ‘...absoluut levensduur-verlengend voor de apparatuur...’.

Lees verder »

Robotisering waarborgt omzet bij vulhout productie

Geplaatst: 08-06-2020

Vaak wordt de noodzaak van automatiseren in sommige processtappen van de houtindustrie niet onderkend. Bij de productie van houten blokjes ten behoeve van de staalindustrie (vulhout) was het gebruikelijk om de blokjes los gestort aan te leveren aan de klant

Lees verder »

Hoognauwkeurige lineairmodules van NSK

Geplaatst: 08-06-2020

Een compleet lineairsysteem waarbij de lineairgeleiding, spindel en spindellagering op elkaar zijn afgestemd en uitgelijnd. Eenvoudige te selecteren door de engineer, snel te monteren tijdens de assemblage en onderhoudsarm door de K1-smeerunit op de slede (Standaard).

Lees verder »

NIEUW programmeer simulatoren voor GA500-GA700 frequentieregelaars

Geplaatst: 08-06-2020

Kort geleden zijn de nieuwe YASKAWA frequentieregelaar series GA 500 en GA700geintroduceerd. Deze frequentieregelaars hebben naast de standaard aanwezige operator de mogelijkheid om via Drive Wizard Industrial geprogrammeerd te worden.

Lees verder »

Uitbreiding voor ons kleinste PLC-systemen

Geplaatst: 08-06-2020

Met de introductie van de MICRO Power supply PS M07, is het snelle en compacte MICRO besturingssysteem van YASKAWA Controls nu compleet!

Lees verder »

Retrofit zaagmachine

Geplaatst: 08-06-2020

Via Martijn Dol van RUBIX Gouda ontvingen wij de vraag om een zaagmachine, waarmee aluminium profielen worden bewerkt, te reviseren en te voorzien van de laatste technieken om de functionaliteit te vergroten. Deze zaagmachine is voorzien van o.a. zes zaagmotoren, een opvoerband en een breedteverstelling.

Lees verder »

NIEUW: SLIO CPU 019PN

Geplaatst: 05-06-2020

SLIO is het zeer krachtige en flexibele platform van YASKAWA voor veeleisende proces- en machinebesturingen. Met de PLC 019PN bent u klaar om de toekomstige behoeften van uw klanten in te vullen.

Lees verder »

Partner overeenkomst met Grenzebach AGV-systemen

Geplaatst: 05-06-2020

Met Grenzebach zijn we afgelopen week overeen gekomen dat we deze jarenlange kennis nu gaan inzetten om met de Grenzebach-producten onze klanten logistieke automatiseringsoplossingen te bieden.

Lees verder »

In the spotlight Gilbert Legters en Bjorn Hollands

Geplaatst: 05-06-2020

Vanaf januari dit jaar is dit werkelijkheid geworden en bedien ik samen met MCA-oprichters Eg Waaijman en Jo Huppertz, en met mijn inspirerende collega’s Freek van Beersum en Jurriën Schouten onze klanten. Ik, Bjorn Hollands, aan het einde van deze stage werd mij een baan als Project Engineer aangeboden.

Lees verder »

PROJECT: MCA ondersteunt bij bouw Rope Bending Machine van DSM Protective Materials

Geplaatst: 21-04-2020

DPM (DSM Protective Materials), heeft MCA linear motion robotics gevraagd om een machine te ontwikkelen, waarmee buigvermoeiïngstesten aan Dyneema® gebaseerde touwen uitgevoerd kunnen worden.

Lees verder »

Nieuwe cobot met 1.70m bereik en 20kg payload

Geplaatst: 21-04-2020

Cobots verlagen voor veel bedrijven de drempel om de eerste stappen te zetten in productieautomatisering. Maar cobots zijn vaak beperkt in capaciteit, waardoor uiteindelijk toch vaak een reguliere industriële robot wordt ingezet. Het antwoord van Yaskawa hierop is de HC20DT. Een cobot met 20 kg payload en een bereik van 1.70 m.

Lees verder »

Daniel Jonker na 4 jaar terug bij MCA

Geplaatst: 21-04-2020

1 april jl. is Daniel Jonker als Technical Manager linear teruggekeerd bij MCA. Daniel begon in 2003 als engineer bij Stamhuis Lineairtechniek in Twello. In die periode bouwde hij samen met de heer Stamhuis het bedrijf uit tot de meest toonaangevende lineair specialist van Nederland.

Lees verder »

YASKAWA GA500: Evenwicht tussen vermogen en perfectie

Geplaatst: 27-02-2020

De GA 500-drive wordt geleverd met slimme functies om u een aantal voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. Van selectie regelaar, ontwerp, installatie, opstarten of het oplossen van problemen, de GA500 maakt het leven gemakkelijk.

Lees verder »

PROJECT: Bierfusten keren met robot

Geplaatst: 27-02-2020

Een van Nederlands grootste bierbrouwerijen vroeg ons om een volautomatische oplossing te ontwerpen voor het keren van bierfusten.

Lees verder »

MCA introduceert nieuwe lijn miniatuurgeleidingen

Geplaatst: 27-02-2020

Als uitbereiding op het bestaande pakket lineaire profielrail geleidingen, heeft MCA linear motion robotics nu haar eigen RBX miniatuur geleidingen toegevoegd aan het programma.

Lees verder »

Slimme Stand-alone oplossing dankzij interne intelligentie in Yaskawa Frequentieregelaars

Geplaatst: 27-02-2020

Flexibele functionaliteit in de nieuwste generatie YASKAWA frequentieregelaars.

Lees verder »

Vernieuwde NSK smeerunit voor onderhoudsvrije lineaire geleiding

Geplaatst: 24-02-2020

Zoals wij al vaker geschreven hebben, is effectieve smering en de juiste smeerinterval van groot belang voor de juiste werking van uw geleidingen. Smering is daarbij direct van invloed op de levensduur, maar onderhoud is niet altijd even eenvoudig uit te voeren of het gaat ten koste van de productiviteit.

Lees verder »

MCA ontzorgt in EPLAN engineering en Paneelbouw

Geplaatst: 24-02-2020

Het team van MCA in Leimuiden beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in paneelbouw. Op verzoek van onze klanten hebben wij EPLAN engineering hier aan toegevoegd.

Lees verder »

NSK stelt MCA aan als authorised distributor voor Linear Motion

Geplaatst: 30-10-2019

In de afgelopen twee decennia heeft NSK, een van ’s werelds grootste fabrikanten van lineair – en lagertechniek, met succes de Benelux markt voor lineairtechniek bediend, waarbij een indrukwekkende klantenkring is opgebouwd in o.a. de medische, semiconductor- en machinale bewerkingsindustrie.

Lees verder »

De belofte van collaboratieve robotica

Geplaatst: 29-10-2019

Collaboratieve robotica, mens-robot interactie (MRI) of mens-robot samenwerking (MRK) is een innovatief onderwerp op het gebied van robotica.

Lees verder »

Elektromotoren en frequentieregelaars UIT VOORRAAD!

Geplaatst: 29-10-2019

MCA staat 24/7 voor u klaar met deskundig advies en service! Elektromotoren en frequentieregelaars t/m 300 kW UIT VOORRAAD!

Lees verder »

YASKAWA VIPA Controls 300S+ CPU: Compatibel, betrouwbaar en nog langer tijd beschikbaar!

Geplaatst: 29-10-2019

Compatibel, betrouwbaar en nog langer tijd beschikbaar! Yaskawa: De 300S+ CPU van Yaskawa VIPA Controls zorgt voor betrouwbare beweging in machines en systemen.

Lees verder »

High speed DIN kogelomloopspindels voor werktuigmachines

Geplaatst: 29-10-2019

Ons uitgebreide pakket aan trapezium- en kogelomloopspindels hebben wij uitgebreid met de nieuwe generatie DIN kogelomloopspindels van NSK. In de nieuwe NSK-catalogus staan eigenschappen en specificaties van de nieuwste generatie DIN kogelomloopspindels voor gereedschapsmachines uitvoerig beschreven.

Lees verder »

YASKAWA SLIO Mechatrolink III interface

Geplaatst: 09-05-2019

SLIO: interfacemodules Interfacemodules (IM) vormen de interface tussen procesniveau en bovenliggend bussysteem. Alle besturingssignalen worden via de interne backplane-bus naar de elektronicamodule (EM) verzonden.

Lees verder »

Fast Pick Station WINKEL

Geplaatst: 09-05-2019

Flexibele pakketbezorging wordt steeds intensiever, zowel voor B2B als voor B2C. Vandaag bestellen, morgen in huis is de nieuwe standaard geworden. Om dit te realiseren worden de handelingen steeds meer geautomatiseerd, maar blijft ergonomie een heet hangijzer.

Lees verder »

PROJECT: Volledige controle over de aandrijving, ook bij 0Hz!

Geplaatst: 09-05-2019

Onlangs hebben wij een ombouw uitgevoerd bij een klant in de zand en grind winning. Hierbij werd een oude Vacon frequentieregelaar vervangen door onze Yaskawa GA700. Het gaat hier om de regeling van de zuigbuislier.

Lees verder »

Smering van lineairsystemen. Het behoud van uw systeem

Geplaatst: 09-05-2019

Profielrailgeleidingen moeten met vet of olie gesmeerd worden afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Daarnaast moeten de opgaven van de smeermiddelleveranciers aangehouden worden. De uitwisselbaarheid van de verschillende smeermiddelen is te controleren. Smeerolie op mineraalolie basis zijn bij gelijke classificatie (b.v. CL) en gelijksoortige viscositeit (maximaal 1 klasse verschillend) uitwisselbaar.

Lees verder »

‘Sonderfertigung’ met korte levertijden mogelijk bij RGM

Geplaatst: 15-03-2019

Ruhrgetriebe (RGM) in Mülhein a/d Ruhr doet sommige dingen net even anders. Vandaar dat het bedrijf korte levertijden kan garanderen van zijn wormwiel(motor)reductoren, zelfs bij maatwerk. Echter zonder te investeren in Smart Industry concepten. Daarnaast waait er een frisse wind door het bedrijf en kijken ze inmiddels verder dan alleen maar wormwielaandrijvingen.

Lees verder »

Onze industriële zwaarlast telescoopgeleidingen

Geplaatst: 15-03-2019

Met onze standaard industriële telescoopgeleidingen bedachten wij in het verleden al de nodige oplossingen in diverse toepassingen. Echter bereikten we in bepaalde gevallen onze grens qua belasting en moesten we creatief zijn om een dergelijke toepassing toch te kunnen bouwen.

Lees verder »

Lees alles over lineaire glijlagertechniek

Geplaatst: 15-03-2019

Wellicht bent u al bekend met de zelf smerende glijlager componenten van PBC Linear die Stamhuis al sinds jaren in haar pakket heeft. Veelal worden deze ingezet waar een standaard kogelbus niet ingezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreem vervuilde of vochtige omgevingen, hoge belastingen of hoge temperaturen.

Lees verder »

YASKAWA Package deal

Geplaatst: 15-03-2019

Tijdelijk package deal bij voor Yaskawa VIPA Controls

Lees verder »

Nieuwe productontwikkelingen bij Bahr Modultechnik

Geplaatst: 17-05-2018

De nieuwe ELZ60W is een nieuwe variant in de ELZ-serie die voorzien is van een rechthoekig buisprofiel 120x60 in plaats van de standaard 60x60. Dit profiel zorgt voor extra stijfheid, waardoor deze geschikt voor een langere overspanning met minder doorbuiging en hoge stabiliteit. Daarnaast is het in specifieke situaties mogelijk om deze module als onderdeel van de constructie toe te passen. Hiermee bespaart u op constructiedelen. De maximale module lengte van 1 profiel is 6.000mm. Door profielen te koppelen kunnen ook langere lengtes gerealiseerd worden.

Lees verder »

Lineaire toepassing voor geautomatiseerde boorlijn

Geplaatst: 08-05-2018

Samen met onze klant ontwierpen wij de lineaire oplossing voor een boorlijn, waarbij stalen constructieprofielen seriematig en volledig geautomatiseerd worden voorzien van boorgaten. Het systeem is bij uitstek geschikt voor een high mix low volume bewerking van constructieprofielen.

Lees verder »

Nieuwe dubbele buisverstellingen en klemelementen in RVS

Geplaatst: 08-05-2018

Stamhuis Lineairtechniek levert al sinds jaren de enkele en dubbele buisverstellingen van Inocon. Bij de dubbele buisverstelling bevindt de trapeziumspindel zich in het midden tussen de buizen. Standaard is deze buisverstelling niet voorzien van een afscherming. Daarom ontwikkelde Inocon met “een” combinatie van bestaande mogelijkheden en dubbele buisverstelling, waarbij de spindel wél meteen afgeschermd is.

Lees verder »

Slimme oplossingen voor een snel resultaat. Onze product engineers helpen u graag.

Geplaatst: 06-11-2017

In onze laatste nieuwsbrief attendeerden wij u al op ons team Product Engineers. Zij zijn er voor u, zodat u snel door kunt met uw opzet. In deze tijd waar levertijden wereldwijd oplopen, is er aan deze kant van uw project dus tijd te winnen.

Lees verder »

Winkel combirollen: Sterk programma, ook in RVS!

Geplaatst: 06-11-2017

De firma Winkel GmbH is met ruim 35 jaar kennis en ervaring, marktleider en een toonaangevend producent en machinebouwer op het gebied van hefmastprofielen, combirollen en speciaal machines. De combirolgeleiding kenmerkt zich door zijn brede inzetbaarheid in vele industrieën, m.n. daar waar hoge belastingen verplaatst moeten worden en een nauwkeurigheid van ±0,5 - 1 mm voldoende is.

Lees verder »

Lege magazijnen? Vraag Stamhuis Lineairtechniek.

Geplaatst: 03-11-2017

De industrie is sterk in beweging en de behoefte aan machinecomponenten is groot, zo ook in lineairtechniek.

Lees verder »

Corrosiebestendige spindelhefelementen voor extreme omstandigheden

Geplaatst: 03-11-2017

Nozag introduceert een nieuwe serie corrosiebestendige spindelhefkasten voor extreme omstandigheden en zijn hierdoor toepasbaar voor omgevingen waar reiniging met water en de meeste reinigingsmiddelen toegepast wordt. De behuizing, montageflens en deksels zijn vervaardigd uit aluminium-brons CuAL10Fe5Ni5 materiaal. De assen, spindels en interne componenten zijn van roestvast staal.

Lees verder »

Stamhuis Lineairtechniek houdt openbaar vervoer in beweging

Geplaatst: 29-05-2017

Voor het onderhoud van transportvoertuigen heeft onze klant samen met de engineers van Stamhuis Lineairtechniek hefsystemen in meerdere handlingstations ontwikkeld. In deze opdracht is het weer gelukt om een totaaloplossing te realiseren welke is voorzien van meer dan 100 speciaal ontworpen Nozag spindelhefkasten gecombineerd met ruim 60 haakse tandwielkasten gekoppeld middels aluminium tussenassen en askoppelingen.

Lees verder »

Het snelste advies voor de beste machinebouwers

Geplaatst: 29-05-2017

De afgelopen 10 jaar heeft Stamhuis Lineairtechniek zich steeds verder ontwikkeld als een volwaardig ondersteunend technische partner voor de Nederlandse machinebouw. Zo werd er geïnvesteerd in een Linear QuickCenter in Twello. Dat dit een succes is, bleek uit het feit dat er binnen afzienbare tijd een uitbreiding van dit QuickCenter noodzakelijk was.

Lees verder »

Wij bouwen uw 3D printer op maat

Geplaatst: 29-05-2017

Bahr, onze fabrikant van lineaire modules en XYZ-systemen, heeft een modulaire 3D printer ontworpen die eenvoudig in iedere gewenste afmeting gebouwd kan worden.

Lees verder »

Lifgo® 5 serie Leantechnik

Geplaatst: 14-02-2017

Met de Lifgo® 5 serie biedt het Duitse Leantechnik AG uit Oberhausen tandheugelaandrijvingen die hoog belastbaar zijn én een hoge levensduur kennen. Verschillende uitvoeringen, elk geschikt voor een specifieke toepassingsgebied. De variant Lifgo® - Doppel onderscheidt zich in het grijpen, centreren en inklemmen van producten.

Lees verder »

Elektrocilinders S+R

Geplaatst: 14-02-2017

Fabrikant S+R is producent en leverancier van elektrocilinders voor een breed toepassingsgebied in de industrie en productie en proces omgevingen. De S+R elektrocilinders zijn geschikt voor heffen, bewegen en positioneren van lasten vanaf ca. 3kN t/m 50kN tot een slag van maximaal ca. 3000 mm.

Lees verder »

Uitbreiding team Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij ons team flink uit kunnen breiden. We hebben drie nieuwe medewerkers en Rowdy is intern op een andere functie gekomen.

Lees verder »

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen

Geplaatst: 29-08-2016

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen is te herkennen aan het uitbreken van metaaldeeltjes uit de loopbanen. Deze deeltjes komen in de loopwagen tussen de kogels en zorgen ervoor dat de kogels niet meer soepel door de loopbanen lopen. Hierdoor blokkeren de kogels. Dit is te herkennen aan de loopwagens: de kogels worden door de eindkappen naar buiten gedrukt.

Lees verder »

Mogelijkheden met WINKEL Combirollen

Geplaatst: 29-08-2016

Winkel is producent en leverancier van “combirollen-geleidingen”. Met het breede leveringsprogramma biedt het de engineer een optimale keuze op het gebied van materiaal van de profielen met het type combirol. Dit type geleiding gaat van eenvoudige en lichte machinebouw toepassingen tot zware handling toepassingen in de offshore.

Lees verder »

De Lock oplossing

Geplaatst: 09-10-2015

Van een klein ambachtelijk bedrijfje heeft Lock zich ontwikkeld tot marktleider in aandrijftechniek voor natuurlijke luchting en scherming in de glastuinbouw. Ook in andere industrieën heeft Lock in het buiten- en binnenland trouwe klanten, die hun verstel- en hefproblemen met behulp van producten van Lock oplossen. Sinds tientallen jaren is Lock trendsetter in de aandrijftechniek voor de glastuinbouw en in de Duitstalige landen absolute marktleider. Een specialiteit is het bedienen van ventilatie-elementen in glasgevels en gebouwen, van wintertuinen tot tentoonstellingsgebouwen. Voor diverse bouwprojecten ontwikkelde Lock buitengewone oplossingen.

Lees verder »

Welke robot kies ik

Geplaatst: 09-10-2015

De keuze van een robot is afhankelijk van een aantal factoren. In dit overzicht ziet u de belangrijkste eigenschappen per type.

Lees verder »

KS TANDRIEMSYSTEMEN

Geplaatst: 05-06-2015

Voor de OEM markt ontwikkelt en compleet nieuw zijn de KS Tandriemsystemen van Stamhuis Lineairtechniek. De techniek is gebaseerd op de vertrouwde kogelbussen geleiding in combinatie met een tandriemaandrijving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige HTD-tandriemen met staalinlage. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor verstellingen in machines met zeer korte omsteltijden en hoge repeteer nauwkeurigheid.

Lees verder »

LINEAIRE ROBOT

Geplaatst: 05-06-2015

Het toepassen van knikarm robots bij productie-automatisering wordt de laatste jaren veel toegepast. Flexibel produceren met hogere productiecapaciteit als uitgangspunt. Een bijkomend argument is een kwaliteits verbetering tijdens de productie.

Lees verder »