Lifgo® 5 serie Leantechnik

Geplaatst: 14-02-2017

Met de Lifgo® 5 serie biedt het Duitse Leantechnik AG uit Oberhausen tandheugelaandrijvingen die hoog belastbaar zijn én een hoge levensduur kennen. Verschillende uitvoeringen, elk geschikt voor een specifieke toepassingsgebied. De variant Lifgo® - Doppel onderscheidt zich in het grijpen, centreren en inklemmen van producten.

De Lifgo® 5 serie heeft de hoogste belastbaarheid, snelheid en levert de beste mate van synchroniciteit. Uitgevoerd met een vier-rijige tonlager geleiding is het een robuuste opstelling die grote momenten en krachten kan opvangen. De Lifgo® - Doppel is voorzien van twee tandheugels. Bij het aandrijven van het rondsel bewegen in deze uitvoering de tandheugels zich in tegengestelde richting. Hiermee zijn toepassingen mogelijk waarbij synchroon gepositioneerd of gecentreerd kan worden. Afhankelijk van de bouwgrootte kunnen de Lifgo® - Doppel uitvoeringen een kracht leveren van 2.000 tot 15.900N bij een snelheid van 3 m/s. Zelfs bij deze krachten zijn hoge positioneernauwkeurigheden mogelijk tot ± 0,01mm.

Diverse bewegingsmogelijkheden
De aansturing van de tandheugelaandrijving kan met servo- of draaistroom motoren, maar ook pneumatische en hydraulische aandrijvingen behoren tot de mogelijkheden. De roterende beweging van de motor wordt omgezet naar een lineaire beweging in de heugel. Met een pneumatische- of hydraulische cilinder aan de tandheugel wordt doorgaans een lineaire beweging omgezet in een roterende beweging. Hierbij zijn teven combinatie van aansturen mogelijk. De Lifgo® Linear is een uitvoering waarbij de heugel als lineaire geleiding gemonteerd kan worden. Groot voordeel hierbij is dat je compact bouwt omdat de lineaire geleiding en tandheugel zijn samengevoegd. Dit in tegenstelling tot een opstelling met een losse geleiding en tandheugelaandrijving.

Nieuw
De tandheugelaandrijvingen Lifgo® waren al in bouwgrootte 5.0, 5.1 en 5.3 leverbaar. Nu is ook de 5.4 uitvoering opgenomen in het standaard programma. Deze Lifgo® 5.4 kan kracht leveren tot 2,5 ton en is tot ca. 57% hoger belastbaar dan de Lifgo® 5.3. Naast de standaard uitvoering is de Lifgo® 5.4 leverbaar in de uitvoeringen Lifgo® Linear, Lifgo® Excenter en Lifgo® Linear Excenter.

Tevens doet de fabriek een investering om de levertijden te kunnen verbeteren. Deze verbetering zit met name in het productieproces van de tandheugels.

Toepassingsgebieden
Het toepassingsgebied van de Lifgo® serie bevat o.a. handelings- en positioneersystemen. Leantechnik AG heeft zo bijgedragen aan de ontwikkeling van een portaalopstelling. Deze combinatie bevat een drie-assige grijper en een twee-assige palletiseer opstelling. Hiermee wordt zowel de handeling, het afnemen van de producten van de lopende band, als de positionering van het product op de productstapel gerealiseerd. In een andere toepassing fungeert de Lifgo® Doppel als grijperinrichting voor halffabricaten van vrachtwagenaanhangers die na het lakken getransporteerd worden naar de volgende bewerking. Het laat de veelzijdigheid zien in toepassingsgebieden van de Lifgo tandheugelaandrijvingen!

Tip voor de constructeur: https://vimeo.com/45116538

Voor meer voorbeelden kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

« Nieuws overzicht