Nieuwe productontwikkelingen bij Bahr Modultechnik

Geplaatst: 17-05-2018

De nieuwe ELZ60W is een nieuwe variant in de ELZ-serie die voorzien is van een rechthoekig buisprofiel 120x60 in plaats van de standaard 60x60. Dit profiel zorgt voor extra stijfheid, waardoor deze geschikt voor een langere overspanning met minder doorbuiging en hoge stabiliteit. Daarnaast is het in specifieke situaties mogelijk om deze module als onderdeel van de constructie toe te passen. Hiermee bespaart u op constructiedelen. De maximale module lengte van 1 profiel is 6.000 mm. Door profielen te koppelen kunnen ook langere lengtes gerealiseerd worden.

Voor geluidsarme toepassingen heeft Bahr de MLN60 en LSN60 ontwikkeld. Deze modules zijn voorzien van een noppenriem. De noppen zijn in verstek geplaatst, waardoor de geluidsafgifte minimaal is en vibraties in de aandrijving worden voorkomen.

De MLZD60W is een nieuwe module, waarbij 2 aandrijvingen in 1 profiel zijn gecombineerd. Beide aandrijvingen, voorzien van looprolgeleiding, zijn onafhankelijk van elkaar aan te drijven. Alle specificaties van deze nieuwe modules vindt u op onze website.

De GDGT is een nieuw type dubbele spindelverstelling met interne glijlagers. Deze module is bij uitstek geschikt voor hef- en lifttoepassingen, waarbij de module verticaal gemonteerd wordt. Bahr heeft met de GDGT-module een fietslift ontworpen die zeer geschikt is om fietsen en juist ook de zware elektrische fietsen op een goede werkhoogte te kunnen positioneren.

Zie bijgaande film voor een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=ZbwiPFDJxQA

« Nieuws overzicht