Nieuws

Rubix Anniversary 20 juni 2019

Geplaatst: 20-06-2019

Op 20 juni 2018 werd ons nieuwe merk Rubix gelanceerd.

Lees verder »

Fast Pick Station WINKEL

Geplaatst: 09-05-2019

Flexibele pakketbezorging wordt steeds intensiever, zowel voor B2B als voor B2C. Vandaag bestellen, morgen in huis is de nieuwe standaard geworden. Om dit te realiseren worden de handelingen steeds meer geautomatiseerd, maar blijft ergonomie een heet hangijzer.

Lees verder »

YASKAWA SLIO Mechatrolink III interface

Geplaatst: 09-05-2019

SLIO: interfacemodules Interfacemodules (IM) vormen de interface tussen procesniveau en bovenliggend bussysteem. Alle besturingssignalen worden via de interne backplane-bus naar de elektronicamodule (EM) verzonden.

Lees verder »

Smering van lineairsystemen. Het behoud van uw systeem

Geplaatst: 09-05-2019

Profielrailgeleidingen moeten met vet of olie gesmeerd worden afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Daarnaast moeten de opgaven van de smeermiddelleveranciers aangehouden worden. De uitwisselbaarheid van de verschillende smeermiddelen is te controleren. Smeerolie op mineraalolie basis zijn bij gelijke classificatie (b.v. CL) en gelijksoortige viscositeit (maximaal 1 klasse verschillend) uitwisselbaar.

Lees verder »

YASKAWA GA500: Evenwicht tussen vermogen en perfectie

Geplaatst: 09-05-2019

De GA 500-drive wordt geleverd met slimme functies om u een aantal voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. Van selectie regelaar, ontwerp, installatie, opstarten of het oplossen van problemen, de GA500 maakt het leven gemakkelijk.

Lees verder »

Bezoek MCA linear motion robotics 12-13 juni op de Vision, Robotics & Motion te Veldhoven

Geplaatst: 09-05-2019

Vision, Robotics & Motion is dé vakbeurs waar u alles vindt om betrouwbaarder, veiliger en sneller te produceren dankzij automatisering, robotica, machine vision en motion control.

Lees verder »

PROJECT: Volledige controle over de aandrijving, ook bij 0Hz!

Geplaatst: 09-05-2019

Onlangs hebben wij een ombouw uitgevoerd bij een klant in de zand en grind winning. Hierbij werd een oude Vacon frequentieregelaar vervangen door onze Yaskawa GA700. Het gaat hier om de regeling van de zuigbuislier.

Lees verder »

Consortium werkt op Brainport Industries Campus aan slimme logistiek

Geplaatst: 26-04-2019

Op de BIC loopt het innovatieprogramma ‘Fabriek van de Toekomst’. Er zijn diverse fieldlabs waaronder het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics. Daarin draaien Rubix, IJssel Technologie, KMWE, Brainport Industries, Faes Packaging Concepts, Yaskawa, Grenzenbach en de universiteiten van Eindhoven en Rotterdam mee.

Lees verder »

RUBIX introduceert UP-TIME Magazine

Geplaatst: 05-04-2019

RUBIX Benelux brengt het nieuwe UP-TIME magazine uit. Hierin vindt u veel technische informatie van onze technical centers en onze leveranciers.

Lees verder »

Onze industriële zwaarlast telescoopgeleidingen

Geplaatst: 15-03-2019

Met onze standaard industriële telescoopgeleidingen bedachten wij in het verleden al de nodige oplossingen in diverse toepassingen. Echter bereikten we in bepaalde gevallen onze grens qua belasting en moesten we creatief zijn om een dergelijke toepassing toch te kunnen bouwen.

Lees verder »

Lees alles over lineaire glijlagertechniek

Geplaatst: 15-03-2019

Wellicht bent u al bekend met de zelf smerende glijlager componenten van PBC Linear die Stamhuis al sinds jaren in haar pakket heeft. Veelal worden deze ingezet waar een standaard kogelbus niet ingezet kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extreem vervuilde of vochtige omgevingen, hoge belastingen of hoge temperaturen.

Lees verder »

‘Sonderfertigung’ met korte levertijden mogelijk bij RGM

Geplaatst: 15-03-2019

Ruhrgetriebe (RGM) in Mülhein a/d Ruhr doet sommige dingen net even anders. Vandaar dat het bedrijf korte levertijden kan garanderen van zijn wormwiel(motor)reductoren, zelfs bij maatwerk. Echter zonder te investeren in Smart Industry concepten. Daarnaast waait er een frisse wind door het bedrijf en kijken ze inmiddels verder dan alleen maar wormwielaandrijvingen.

Lees verder »

YASKAWA Package deal

Geplaatst: 15-03-2019

Tijdelijk package deal bij voor Yaskawa VIPA Controls

Lees verder »

Robotproject bij 'Winterwarm' draait op volle toeren

Geplaatst: 15-03-2019

Winterwarm, fabrikant van luchtverwarmers, groeit dusdanig hard dat het steeds vaker robots aan het werk zet.

Lees verder »

Industrie bezig met de ontwikkeling van Smart Industry

Geplaatst: 12-02-2019

Er zijn veel nieuwe technieken beschikbaar waarmee robots materialen kunnen zien, beoordelen en bewerken. Met die nieuwe generatie robots, zeg maar de slimme robots, kan Nederland de concurrentie uit Azië weer voorblijven en het werk hier houden.

Lees verder »

Nieuwe merknaam voor Motion control Automation en Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 03-01-2019

Vanaf 1 januari 2019 gaan Motion Control Automation en Stamhuis Lineairtechniek samen communiceren vanuit een gezamenlijke merknaam MCA linear motion robotics. “De combinatie van deze drie disciplines geeft ons een unieke positie in de markt als toonaangevende leverancier en industrieel automatiseerder voor de OEM- en Maakindustrie. Kernwaarden zijn engineering, innovatie, maatwerk en totaaloplossingen in mechatronica”.

Lees verder »

IPH-Brammer Group verandert naam in RUBIX

Geplaatst: 28-06-2018

IPH-Brammer Group, Europa’s grootste leverancier van industriële producten en oplossingen, past de naam van de groep en haar merkidentiteit aan naar RUBIX.

Lees verder »

Nieuwe productontwikkelingen bij Bahr Modultechnik

Geplaatst: 17-05-2018

De nieuwe ELZ60W is een nieuwe variant in de ELZ-serie die voorzien is van een rechthoekig buisprofiel 120x60 in plaats van de standaard 60x60. Dit profiel zorgt voor extra stijfheid, waardoor deze geschikt voor een langere overspanning met minder doorbuiging en hoge stabiliteit. Daarnaast is het in specifieke situaties mogelijk om deze module als onderdeel van de constructie toe te passen. Hiermee bespaart u op constructiedelen. De maximale module lengte van 1 profiel is 6.000mm. Door profielen te koppelen kunnen ook langere lengtes gerealiseerd worden.

Lees verder »

Lineaire toepassing voor geautomatiseerde boorlijn

Geplaatst: 08-05-2018

Samen met onze klant ontwierpen wij de lineaire oplossing voor een boorlijn, waarbij stalen constructieprofielen seriematig en volledig geautomatiseerd worden voorzien van boorgaten. Het systeem is bij uitstek geschikt voor een high mix low volume bewerking van constructieprofielen.

Lees verder »

Nieuwe dubbele buisverstellingen en klemelementen in RVS

Geplaatst: 08-05-2018

Stamhuis Lineairtechniek levert al sinds jaren de enkele en dubbele buisverstellingen van Inocon. Bij de dubbele buisverstelling bevindt de trapeziumspindel zich in het midden tussen de buizen. Standaard is deze buisverstelling niet voorzien van een afscherming. Daarom ontwikkelde Inocon met “een” combinatie van bestaande mogelijkheden en dubbele buisverstelling, waarbij de spindel wél meteen afgeschermd is.

Lees verder »

Slimme oplossingen voor een snel resultaat. Onze product engineers helpen u graag.

Geplaatst: 06-11-2017

In onze laatste nieuwsbrief attendeerden wij u al op ons team Product Engineers. Zij zijn er voor u, zodat u snel door kunt met uw opzet. In deze tijd waar levertijden wereldwijd oplopen, is er aan deze kant van uw project dus tijd te winnen.

Lees verder »

Winkel combirollen: Sterk programma, ook in RVS!

Geplaatst: 06-11-2017

De firma Winkel GmbH is met ruim 35 jaar kennis en ervaring, marktleider en een toonaangevend producent en machinebouwer op het gebied van hefmastprofielen, combirollen en speciaal machines. De combirolgeleiding kenmerkt zich door zijn brede inzetbaarheid in vele industrieën, m.n. daar waar hoge belastingen verplaatst moeten worden en een nauwkeurigheid van ±0,5 - 1 mm voldoende is.

Lees verder »

Lege magazijnen? Vraag Stamhuis Lineairtechniek.

Geplaatst: 03-11-2017

De industrie is sterk in beweging en de behoefte aan machinecomponenten is groot, zo ook in lineairtechniek.

Lees verder »

Corrosiebestendige spindelhefelementen voor extreme omstandigheden

Geplaatst: 03-11-2017

Nozag introduceert een nieuwe serie corrosiebestendige spindelhefkasten voor extreme omstandigheden en zijn hierdoor toepasbaar voor omgevingen waar reiniging met water en de meeste reinigingsmiddelen toegepast wordt. De behuizing, montageflens en deksels zijn vervaardigd uit aluminium-brons CuAL10Fe5Ni5 materiaal. De assen, spindels en interne componenten zijn van roestvast staal.

Lees verder »

Stamhuis Lineairtechniek houdt openbaar vervoer in beweging

Geplaatst: 29-05-2017

Voor het onderhoud van transportvoertuigen heeft onze klant samen met de engineers van Stamhuis Lineairtechniek hefsystemen in meerdere handlingstations ontwikkeld. In deze opdracht is het weer gelukt om een totaaloplossing te realiseren welke is voorzien van meer dan 100 speciaal ontworpen Nozag spindelhefkasten gecombineerd met ruim 60 haakse tandwielkasten gekoppeld middels aluminium tussenassen en askoppelingen.

Lees verder »

Het snelste advies voor de beste machinebouwers

Geplaatst: 29-05-2017

De afgelopen 10 jaar heeft Stamhuis Lineairtechniek zich steeds verder ontwikkeld als een volwaardig ondersteunend technische partner voor de Nederlandse machinebouw. Zo werd er geïnvesteerd in een Linear QuickCenter in Twello. Dat dit een succes is, bleek uit het feit dat er binnen afzienbare tijd een uitbreiding van dit QuickCenter noodzakelijk was.

Lees verder »

Wij bouwen uw 3D printer op maat

Geplaatst: 29-05-2017

Bahr, onze fabrikant van lineaire modules en XYZ-systemen, heeft een modulaire 3D printer ontworpen die eenvoudig in iedere gewenste afmeting gebouwd kan worden.

Lees verder »

Lifgo® 5 serie Leantechnik

Geplaatst: 14-02-2017

Met de Lifgo® 5 serie biedt het Duitse Leantechnik AG uit Oberhausen tandheugelaandrijvingen die hoog belastbaar zijn én een hoge levensduur kennen. Verschillende uitvoeringen, elk geschikt voor een specifieke toepassingsgebied. De variant Lifgo® - Doppel onderscheidt zich in het grijpen, centreren en inklemmen van producten.

Lees verder »

Elektrocilinders S+R

Geplaatst: 14-02-2017

Fabrikant S+R is producent en leverancier van elektrocilinders voor een breed toepassingsgebied in de industrie en productie en proces omgevingen. De S+R elektrocilinders zijn geschikt voor heffen, bewegen en positioneren van lasten vanaf ca. 3kN t/m 50kN tot een slag van maximaal ca. 3000 mm.

Lees verder »

Uitbreiding team Stamhuis Lineairtechniek

Geplaatst: 09-02-2017

Door de aanhoudende groei van onze onderneming hebben wij ons team flink uit kunnen breiden. We hebben drie nieuwe medewerkers en Rowdy is intern op een andere functie gekomen.

Lees verder »

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen

Geplaatst: 29-08-2016

Overbelasting bij kogelomloopgeleidingen is te herkennen aan het uitbreken van metaaldeeltjes uit de loopbanen. Deze deeltjes komen in de loopwagen tussen de kogels en zorgen ervoor dat de kogels niet meer soepel door de loopbanen lopen. Hierdoor blokkeren de kogels. Dit is te herkennen aan de loopwagens: de kogels worden door de eindkappen naar buiten gedrukt.

Lees verder »

Mogelijkheden met WINKEL Combirollen

Geplaatst: 29-08-2016

Winkel is producent en leverancier van “combirollen-geleidingen”. Met het breede leveringsprogramma biedt het de engineer een optimale keuze op het gebied van materiaal van de profielen met het type combirol. Dit type geleiding gaat van eenvoudige en lichte machinebouw toepassingen tot zware handling toepassingen in de offshore.

Lees verder »

De Lock oplossing

Geplaatst: 09-10-2015

Van een klein ambachtelijk bedrijfje heeft Lock zich ontwikkeld tot marktleider in aandrijftechniek voor natuurlijke luchting en scherming in de glastuinbouw. Ook in andere industrieën heeft Lock in het buiten- en binnenland trouwe klanten, die hun verstel- en hefproblemen met behulp van producten van Lock oplossen. Sinds tientallen jaren is Lock trendsetter in de aandrijftechniek voor de glastuinbouw en in de Duitstalige landen absolute marktleider. Een specialiteit is het bedienen van ventilatie-elementen in glasgevels en gebouwen, van wintertuinen tot tentoonstellingsgebouwen. Voor diverse bouwprojecten ontwikkelde Lock buitengewone oplossingen.

Lees verder »

Welke robot kies ik

Geplaatst: 09-10-2015

De keuze van een robot is afhankelijk van een aantal factoren. In dit overzicht ziet u de belangrijkste eigenschappen per type.

Lees verder »

KS TANDRIEMSYSTEMEN

Geplaatst: 05-06-2015

Voor de OEM markt ontwikkelt en compleet nieuw zijn de KS Tandriemsystemen van Stamhuis Lineairtechniek. De techniek is gebaseerd op de vertrouwde kogelbussen geleiding in combinatie met een tandriemaandrijving. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige HTD-tandriemen met staalinlage. Deze systemen zijn uitermate geschikt voor verstellingen in machines met zeer korte omsteltijden en hoge repeteer nauwkeurigheid.

Lees verder »

LINEAIRE ROBOT

Geplaatst: 05-06-2015

Het toepassen van knikarm robots bij productie-automatisering wordt de laatste jaren veel toegepast. Flexibel produceren met hogere productiecapaciteit als uitgangspunt. Een bijkomend argument is een kwaliteits verbetering tijdens de productie.

Lees verder »